Enhedslisten: Mette Frederiksen skal redegøre for Kronprinsens bro-tur

Hvem er det, der giver tilladelse til, at kronprins Frederik må ignorere politiet og Sund og Bælts henstillinger og krydse en stormlukket bro? Det beder Enhedslisten nu justitsministeren om at svare på.

Foto: Jeppe Michael Jensen. Flere vidner så angiveligt Kronprins Frederik krydse den stormlukkede Storebæltsbro natten til søndag, mens 300 biler blev tilbageholdt på grund af kraftige vindstød. På billedet ses kronprinsen i 2011. (Foto: Jeppe Michael Jensen/SCANPIX DANMARK 2011)
Læs mere
Fold sammen

Når kronprinsen ignorerer alle henstillinger fra myndighederne om faren ved at krydse Storebæltsbroen, hvem giver så tilladelsen?

Det spørger Enhedslistens transportordfører og medlem af Retsudvalget, Henning Hyllested (Ø), nu justitsminister Mette Frederiksen (S) om.

»Det er helt vildt og helt ude i hampen. Han har jo forbrudt sig mod alle de henstillinger, der i sådan en situation. Jeg vil vide, hvem der egentlig har givet ordre til det her. Hvem kan stå over, at Sund og Bælt og politiet giver ordre til, at der ikke må køres over broen? Og hvad er årsagen til, at man skal gøre det,« spørger Henning Hyllested, der sender spørgsmålene videre til justitsministeren gennem Retsudvalget.

Henning Hyllested mener, at Kronprinsen sætter folks velvillighed og tålmodighed med Kongehuset på alvorlig prøve.

»Ved at ignorere henstillingerne udstiller man meget meget tydeligt, at man er højt hævet over pøblen, som holder i kø og pænt må vente. Det er helt utidigt at gøre sådan noget. Og på den anden side, så sætter han både sit eget liv og andres liv i fare, hvis man skulle ud i en redningsaktion. Og så vidt jeg ved kørte togene stadig over Storebælt,« siger han.

Berlingske Nyhedsbureau har forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen, der ikke ønsker at kommentere sagen på nuværende tidspunkt.

Både Kongehuset og PET beklager, at Krone 7 krydsede den lukkede bro to gange.

»Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen. Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager Kronprinsen,« siger kommunikations- og pressechef for kongehuset, Lene Balleby.