Enhedslisten kritiserer regeringen for ikke at sikre »stabilitet« og »forudsigelighed« i forhold til restriktioner: »Man bør melde noget ud snart«

Enhedslisten kritiserer regeringen for ikke at give klar besked om, hvordan restriktionerne kommer til at se ud resten af vinteren. Det betyder, at hverken uddannelsesinstitutioner eller erhvervsdrivende kan planlægge den nærmeste fremtid, og dét er ikke rimeligt, lyder kritikken.

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, efterlyser større forudsigelighed i forhold til, hvordan restriktionerne kommer til at se ud henover vinteren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten kritiserer regeringen for manglende forudsigelighed i forhold til restriktionerne.

Det er langt fra godt nok, at det ikke er blevet meldt klart ud, hvordan restriktionerne kommer til at se ud efter 17. januar, hvor de nuværende restriktioner udløber. Især set i lyset af, at statsminister Mette Frederiksen (S) allerede har tilkendegivet, at restriktionerne nok bliver forlænget.

»På den ene side siger man, at det er svært at hæve restriktionerne, og på den anden side så har man ikke forlænget dem. Det er utroligt svært at planlægge efter. Undervisningsinstitutioner skal både planlægge efter, at der bliver åbnet op, men de bliver også nødt til at planlægge efter, at restriktionerne bliver forlænget,« siger Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund.

Det er særligt de seneste par ugers talrige pressemøder, hvor der gang på gang er blevet varslet nye restriktioner, som bekymrer Peder Hvelplund.

»Jeg er bekymret for, at man laver sådan en stop and go-strategi. Det, synes jeg, at udmeldingerne om restriktionerne, der gælder frem til 17. januar, har været et udtryk for,« siger han.

Ønsker klar besked

Peder Hvelplund efterlyser, at regeringen gav en klar melding i forhold til, hvilke restriktioner folk kan regne med hen over vinteren. Skulle situationen og smittetallene ændre sig, så kan nogle af restriktionerne rulles tilbage.

»Jeg så gerne, at man meldte ud for en længere periode. Bare for at give stabilitet og forudsigelighed. De fleste forventer, at vi først ved, hvordan udviklingen ser ud i midten af februar. Derfor kan man ligeså godt melde ud, at restriktionerne gælder frem til vinterferien. Hvis det så viser sig, at det går langt bedre end forventet, så kan man jo gradvist udfase restriktionerne,« siger Peder Hvelplund.

Udmeldingen om, hvordan vinteren kommer til at se ud i forhold til restriktioner, bør komme snart. For som bekendt udløber de nuværende restriktioner allerede på søndag. Det gør det umuligt at planlægge fremtiden, lyder kritikken.

»Man bør melde ud meget snart. Det er ikke tilfredsstillende, at hverken uddannelsesinstitutioner eller detailhandel skal være usikre på, om de skal åbne op på mandag. Vi skylder dem at give dem en klar melding.«

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, men han er ikke vendt tilbage inden deadline.