Enhedslisten kræver metrotop sat under lup

Enhedslisten mener, at arbejdsmiljøet på metrobyggeriet er så dårligt, at ledelsen skal sættes under administration. Ændrer ledelsen ikke kurs, skal den fyres, mener partiet.

Enhedslisten mener, at arbejdsmiljøet på det københavnske metrobyggeri er så dårligt, at ledelsen skal sættes under administration. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten mener, at arbejdsmiljøet på det københavnske metrobyggeri er så dårligt, at ledelsen skal sættes under administration.

»Arbejdsmiljøet er en katastrofe, og ledelsen har lukket øjnene for de alt for mange ulykker,« siger arbejdsmiljøordfører Jørgen Arbo-Bæhr (Ø) i en pressemeddelelse.

38 gange siden 2012 har Arbejdstilsynet sendt sager fra metrobyggeriet til politiets anklagemyndighed. I hver sag har tilsynet bedt politiet rejse tiltale for alvorlig overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Det viser en opgørelse fra Arbejdstilsynet, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i, skriver avisen.dk.

Tilsynschef Jens Rise Rasmussen fra Arbejdstilsynet forklarer, at tilsynet kun opretter straffesager, når det er grove overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

»Det er et udtryk for, at vi har konstateret en lang række alvorlige arbejdsmiljøproblemer på metrobyggeriets byggepladser,« siger han til avisen.dk.

Enhedslisten kræver handling på baggrund af de dystre tal:

»Deres (metroselskabets, red.) arbejdsmiljøchef påstår, at de ’har rettet problemerne'. Derfor kan vi kun sætte ledelsen under administration, og hvis den ikke retter sig 100 procent efter Arbejdstilsynets påbud og rådgivning, skal den udskiftes,« siger Jørgen Arbo-Bæhr og uddyber:

»Det handler om en offentlig investering til mere end 20 milliarder kroner, så selvfølgelig skal det være en god og tryg arbejdsplads. Ikke mindst har en håndfuld underentreprenører store arbejdsmiljøproblemer, og de skal løses, ellers skal underentreprenørerne fyres«.