Enhedslisten kræver forhandling - vil styrke hjælpepakker

Hos Enhedslisten er man klar til en alliance med blå blok, hvis det kan sikre større hjælpepakker.

Victoria Velásquez (Ø) under dagens pressemøde. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterer en ny politisk aftale om yderligere forbedringer af hjælpepakker i Erhvervsministeriet, tirsdag den 9. februar 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Onsdag blev coronahjælpepakkerne til erhvervslivet forlænget, så de gælder til og med 5. april. Det er dog ikke nok, mener Enhedslisten, som vil have regeringen til at indkalde til forhandlinger.

Det siger partiets erhvervsordfører, Victoria Velasquez, efter at erhvervsministeren ellers onsdag meldte ud, at han ikke umiddelbart ville indkalde til forhandlinger.

Hun fortæller, at Enhedslisten er klar til en alliance med de blå partier for at få større hjælpepakker til især små selvstændige.

»Vi ser desværre ind i en stor risiko for, at vi får en bølge af konkurser og fyringer. Derfor har vi brug for at få forbedret hjælpepakkerne«, siger hun.

Partiet forslår blandt andet, at lønkompensationen styrkes. Derudover skal virksomheder have lov til at udskyde betaling af moms og A-skat til 2022. Selvstændige skal også kunne betale det tilbage i rater over tre år.

Det skal være med til at sikre selskabernes likviditet. Det er et udtryk for, om en virksomhed har penge til at betale sine regninger og løn til ansatte.

»Vi er klar til at række hånden over til blå blok, hvis det er det, der skal til for at sikre, at selvstændige ikke knækker nakken, og vi får en fyringsbølge«, lyder det fra Victoria Velasquez.

/ritzau/