Enhedslisten kræver 1.000 flere medarbejdere til Skat

Statskassen går glip af milliarder af kroner, fordi Skat ikke har de nødvendige ressourcer, lyder det fra Enhedslisten. Partiet kræver nu, at Skat får ressourcer til at ansætte mindst 1.000 nye medarbejdere.

Foto: Betina Garcia

Stop nedskæringer hos Skat og ansæt i stedet 1.000 nye medarbejdere.

Sådan lyder forslaget fra Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund (Ø), forud for forhandlingerne om næste års finanslov.

Han mener, at Skat de seneste ti år er »sparet i stykker af både røde og blå regeringer«.

»Enhedslisten vil genoprette Skat, så borgere og virksomheder mødes professionelt og gennemsigtigt, og så statskassen ikke igen snydes for milliarder, som kunne have været brug til bedre velfærd,« siger Rune Lund i en skriftlig kommentar.

Meldingen kommer, efter DR Nyheder har beskrevet, hvordan 81 medarbejdere hos Skat sidste år hver især afslørede snyd med såkaldt negativ moms for 19 millioner kroner. Sammenlagt konstaterede medarbejderne snyd for 1,5 milliarder kroner.

Skats medarbejdere har kun ressourcer til at tjekke få procent af alle sager om negativ moms, og det skaber frygt for, at det store antal sager om snyd med moms kun er toppen af isbjerget, advarer Karen Boll, lektor ved CBS.

Jørn Rise, der er formand for Dansk Told & Skatteforbund, er helt enig og mener, der er behov for flere ressourcer til at øge kontrollen.

»Selv hvis der kun svindles for få procent af de samlede udbetalinger af negativ moms, er det samlet set milliarder af kroner, der er tale om. Det viser, at det er sund fornuft at tilføre Skat flere ressourcer og ansætte flere medarbejdere. Vi har ganske enkelt ikke råd til andet,« siger Rune Lund.