Enhedslisten: Kasserer har stjålet 200.000 fra partikassen

En tidligere kasserer fra Enhedslisten i Region Syddanmark er mistænkt for gennem halvandet år at have stjålet op mod 200.000 kroner fra partikassen.

ARKIVFOTO fra valgnatten 18. juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten i Region Syddanmark har meldt deres tidligere kasserer til politiet, fordi de mistænker vedkommende for underslæb.

Helt konkret er den tidligere kasserer ifølge Enhedslistens kontaktperson i Region Syddanmark, Charlotte Nørgaard, mistænkt for at have stjålet næsten 200.000 kroner fra partikassen.

»Det er for vores regnskab et stort beløb i underkanten af 200.000 kroner,« siger hun og fortsætter:

»Selvfølgelig har det betydning i forhold til det politiske arbejde, når sådan et stort beløb ikke er i kassen. vi kan gøre. Men hvad det lige præcis munder ud i, det er situationen endnu for ny for os til at vurdere.«

Bestyrelsen opdagede tyveriet, da de skulle have en ny kasserer. Her gennemgik de lokalafdelingens økonomi og kunne se, at der var noget, der ikke stemte.

Herefter stod det klart, at bestyrelsen var nødt til at reagere ved at anmelde den tidligere kasserer for underslæb.

»Det, vi har gjort fra bestyrelsens side, er, at vi har sendt vedkommende en skriftlig underretning om, at vi havde tænkt os at anmelde det. Og så har gode kammerater taget sig af mennesket. Man gør jo ikke sådan noget, hvis man bare vil drille nogen og synes, at alt er helt fantastisk. Der er jo en historie bag ved, og der har vedkommendes venner været der,« siger Charlotte Nørgaard.

Medlemmerne af Enhedslisten i Region Syddanmark blev lørdag underrettet om sagen på en ekstraordinær generalforsamling.

Politiet efterforsker nu sagen.