Enhedslisten kalder sammenbrud »latterligt«

Det er trist, at forhandlingerne om »Togfond DK« er brudt sammen, mener Enhedslistens trafikordfører, der revser Dansk Folkepartis sene krav om en letbane i Vejle.

»Det er rigtig trist. Det er en kæmpestor investering og et stort løft af den danske jernbane, som nu risikerer at falde på gulvet. Og så falder det på gulvet på et grundlag om, om man skal køre letbane - altså sporvogn - til Billund, det synes jeg godt nok er helt vildt,« siger Henning Hyllested. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag aften brød forhandlingerne om »Togfond DK« til 28,5 milliarder kroner mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti sammen. Og det ærgrer Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested (Ø), som selv har siddet med ved forhandlingsbordet.

»Det er rigtig trist. Det er en kæmpestor investering og et stort løft af den danske jernbane, som nu risikerer at falde på gulvet. Og så falder det på gulvet på et grundlag om, om man skal køre letbane - altså sporvogn - til Billund, det synes jeg godt nok er helt vildt,« siger Henning Hyllested.

»Dansk Folkeparti har tidligere givet udtryk for, at man foretrækker jernbane, som giver mulighed for at køre direkte tog til Billund. Så det er rigtig ærgerligt, og det er et helt latterligt grundlag, som forhandlingerne skrider på,« tilføjer han.

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen (DF), fortalte umiddelbart efter sammenbruddet, at partiets sidste krav skyldes et stort lokalt ønske om en letbane. Men det undrer Henning Hyllested:

»Jeg ved ikke, hvad det er for nogle ønsker. Jeg har også fået ønsker fra Billund, men der er ikke nogen af dem, som går i retning af, at man ønsker en letbane. De går alle sammen i retning af, at man ønsker en jernbane,« siger han.

Ifølge et aftaleudkast skulle aftalen blandt andet sikre en helt ny bro over Vejle Fjord, elektrificering af størstedelen af jernbanenettet og hurtigere forbindelser både regionalt og mellem landsdelene.

Henning Hyllested fortæller, at Enhedslisten har fået alle partiets krav igennem i forhandlingerne:

»Vi er blevet imødekommet på alle vores krav på en udmærket måde, så vi er ikke utilfredse med den aftale, som ligger. Vi er for eksempel blevet imødekommet på, at der skal gang i godstransport på jernbanerne, vi er imødekommet på opgraderingen af de regionale jernbaner og på, at timemodellen skal give plads til et stop i Ringsted,« siger han.