Enhedslisten jubler over lettere kønsskifte

Regeringens forslag om at man skal kunne skifte køn uden at gennemgå en operation, bliver modtaget med åbne arme af Enhedslistens sundhedsordfører.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er en god dag for transkønnede i Danmark.«

Det er reaktionen fra Enhedslistens sundhedsordfører Stine Brix (Ø), da hun skal give sin holdning til kende om regeringens nye lovforslag om at give mulighed for at skifte køn uden den medfølgende kastration.

Stine Brix (EL) kalder det »et rigtigt fornuftig forslag,« og genkender en del elementer fra noget, som Enhedslisten tidligere har foreslået tilbage i 2007-2008. Som reglerne er i dag, skaber de bekymring hos Enhedslisten:

»Vi synes, det er meget voldsomt, at staten stiller krav om, at man skal lade sig operere, og at man skal under kniven for, at man kan få lov til at kalde sig et andet navn for et andet køn, end det man er født som,« siger Stine Brix.

Hun håber, at mange borgere i Danmark vil benytte sig at de nye muligheder, når og hvis de træder i kraft:?»Forslaget giver nogle muligheder for en masse mennesker i Danmark, der gerne vil leve som et andet køn, end det, de er født med,« siger hun.

Et af punkterne i det nye forslag er, at man ikke længere behøver en konsultation af en læge for at få stillet diagnosen transkønnet. Stine Brix mener, at det er positivt, at synet på transkønnede og homoseksuelle dermed har ændret sig siden 80’erne, forklarer hun med henvisning til, at diagnose-kravet forsvinder:

»Det er ikke en diagnose. Og det bør ikke være en diagnose. Nøjagtigt ligesom vi heller ikke kalder det at være homoseksuel en diagnose,« siger hun

Enhedslisten forventer at kunne stemme for forslaget.