Enhedslisten: God økologiplan uden mange nyheder

Meget er velkendt for Enhedslisten i regeringens nye Økologiplan Danmark, mener partiets økologiordfører. Men det bliver det jo ikke dårligere af, lyder det.

Det er ikke store overraskelser Enhedslisten har fået sig i regeringens nye Økologiplan Danmark. Og det gør heller ikke noget, lyder Per Clausen (Ø).

»Det er en plan, der indeholder rigtig mange gode ting. Det meste af det er jo velkendt, fordi det er noget, regeringen tidligere har aftalt med os i forbindelse med finansloven for 2015. Men det bliver det jo ikke dårligere af, så det er rigtig, rigtig godt,« siger Per Clausen, der føler sig overbevist om, at planen vil føre til, at der vil blive produceret mere økologi i Danmark.

Men Per Clausen er dog ikke helt sikker på, at planens 400 millioner kroner og initiativer er nok til, at regeringen når sit mål om at fordoble det økologiske areal i 2020.

»Regeringen har indtil nu gennemført mange tiltag, der har skabt bedre vilkår for økologien. Men når det lige præcis handler om at øge det areal, som er økologisk, så er det ikke gået ret meget fremad. Der tror jeg, der skal mere til,« påpeger han og understreger, at det derfor er afgørende, at der hurtigt kommer gang i forhandlingerne om, hvordan de såkaldte landdistriktsmidler skal bruges.

I Venstre er landbrug- og fødevarerordfører Erling Bonnesen (V) godt tilfreds med regeringens planer for økologien, eftersom det også står på Venstres ambitionsliste at fordoble det økologiske areal i 2020.

V-ordføreren bekymrer sig dog over regeringens planer om at sætte økologi på menuen i kantinerne på landets folkeskoler og hospitaler.

»Borgerne skal selv bestemme, hvad der skal på tallerknen. Og det burde også være institutionerne selv, der bestemmer, om de vil have økologi eller ej. Her har jeg fornemmelsen af, at regeringen mere vil pådutte tingene. Der synes vi, der skal være frihed til borgerne og institutionerne,« siger Erling Bonnesen.