Enhedslisten frygter forhøjelse af fartgrænser

Det er »hul i hovedet«, at blå partier foreslår at hæve fartgrænserne i landet, mener Enhedslistens trafikordfører. V, DF, K og LA fremsætter forslaget om forhøjelse af fartgrænserne i Folketinget fredag.

»Fart dræber.«

Så enkelt kan det ifølge Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested (Ø), begrundes, hvorfor hastighedsgrænserne på danske lande- og motortrafikveje ikke skal hæves.

Udmeldingen kommer, efter Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti i Jyllands-Posten argumenterer for, at det skal være lovligt at køre 90 kilometer i timen i stedet for 80 på danske landeveje, og at bilister skal have lov til at øge hastigheden fra 90 til 100 kilometer i timen på motortrafikveje. Men de blå partiers ønske er »hul i hovedet«, fastslår trafikordføreren i en pressemeddelelse.

»Vi ved, at farten dræber. Det er banket ind i hovedet på danskerne gennem mange år. Og jo højere fart, jo flere tilskadekomne og døde. Så det er bogstaveligt talt hul i hovedet at foreslå en generel forhøjelse af fartgrænserne,« siger Henning Hyllested.

De blå partier præsenterer forslaget i Folketinget fredag, og Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), understreger i Jyllands-Posten, at højere fartgrænser bliver en realitet, hvis der kommer en blå regering efter næste folketingsvalg.

Enhedslistens trafikordfører ærgrer sig:

»Det er ærgerligt, at det borgerlige Danmark nu vil gamble med færdselssikkerheden og ødelægge den fine udvikling, vi har haft i Danmark, hvor antallet af ulykker med alvorligt tilskadekomne og døde er faldet drastisk over årene.«

De blå partier foreslår udover at hæve hastighedsgrænserne på lande- og motortrafikveje også, at det skal være lovligt at køre 100 kilometer i timen med campingvogn eller trailer.