Enhedslisten frygter forhøjelse af fartgrænser

Det er »hul i hovedet«, at blå partier foreslår at hæve fartgrænserne i landet, mener Enhedslistens trafikordfører. V, DF, K og LA fremsætter forslaget om forhøjelse af fartgrænserne i Folketinget fredag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Fart dræber.«

Så enkelt kan det ifølge Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested (Ø), begrundes, hvorfor hastighedsgrænserne på danske lande- og motortrafikveje ikke skal hæves.

Udmeldingen kommer, efter Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti i Jyllands-Posten argumenterer for, at det skal være lovligt at køre 90 kilometer i timen i stedet for 80 på danske landeveje, og at bilister skal have lov til at øge hastigheden fra 90 til 100 kilometer i timen på motortrafikveje. Men de blå partiers ønske er »hul i hovedet«, fastslår trafikordføreren i en pressemeddelelse.

»Vi ved, at farten dræber. Det er banket ind i hovedet på danskerne gennem mange år. Og jo højere fart, jo flere tilskadekomne og døde. Så det er bogstaveligt talt hul i hovedet at foreslå en generel forhøjelse af fartgrænserne,« siger Henning Hyllested.

De blå partier præsenterer forslaget i Folketinget fredag, og Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), understreger i Jyllands-Posten, at højere fartgrænser bliver en realitet, hvis der kommer en blå regering efter næste folketingsvalg.

Enhedslistens trafikordfører ærgrer sig:

»Det er ærgerligt, at det borgerlige Danmark nu vil gamble med færdselssikkerheden og ødelægge den fine udvikling, vi har haft i Danmark, hvor antallet af ulykker med alvorligt tilskadekomne og døde er faldet drastisk over årene.«

De blå partier foreslår udover at hæve hastighedsgrænserne på lande- og motortrafikveje også, at det skal være lovligt at køre 100 kilometer i timen med campingvogn eller trailer.