Enhedslisten drøfter Bødskovs skæbne efter samråd

Efter justitsministeren har svaret på spørgsmål i Folketingets Retsudvalg, vil Enhedslistens folketingsgruppe mødes for at diskutere ministerens fremtid.

Pernille Skipper (EL) ved samrådet med justitsminister Morten Bødskov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når justitsminister Morten Bødskov (S) tirsdag er færdig med at svare på spørgsmål fra Folketingets Retsudvalg, vil hele Christiansborgs opmærksomhed rette sig mod Proviantgården.

Det er således her i slottes anneks, at Enhedslisten holder til, og i kølvandet på samrådet i Retsudvalget vil partiets folketingsgruppe sætte sig sammen og tage stilling til Morten Bødskovs fremtid.

Tirsdag formiddag er retsordfører Pernille Skipper (Ø) og Per Clausen (Ø) begge til stede på samrådet. De vil efter samrådet gå ned til resten af gruppen, og når de har vendt de forklaringer, som Morten Bødskov er kommet med på samrådet, vil Pernille Skipper komme ud og orientere om partiets holdning.

Scenarierne er flere. Partiet kan i værste fald - set med Bødskovs øjne - udtrykke mistillid til ministeren, og dermed er Bødskovs fremtid som justitsminister stort set slut.

Enhedslisten kan også pege på, at Bødskov bør få kritik for sin måde at håndtere sagerne i PET og Retsudvalgets aflyste besøg på fristaden Christiania på, og det kan føre til, at Bødskov får en såkaldt næse.

Det kan også være, at partiledelsen beslutter, at der er brug for endnu en samråd for at vende eventuelt uafklarede spørgsmål, og endelig kan man godtage de forklaringer, som ministeren har givet på samrådet.

På samrådet har Bødskov blandt andet forklaret, at der var et forhøjet trusselsbillede på Christiania og at det derfor var nødvendigt at aflyse besøget, der skulle have fundet sted 29. februar 2012.

»Ifølge PETs efterretninger var der interne stridigheder mellem pushere på Christiania og mellem forskellige grupper på Christiania, mens der var grupper, der søgte en mere konfrontatorisk linje, især over for politiet. Det var derfor politiets vurdering, at der inden for kort tid kunne samles over 100 personer, der kunne skabe konfrontationer, herunder stenkast,« forklarede ministeren under samrådet.

Flere partier på Christiansborg har allerede opfordret Bødskov til at gå af.