Enhedslisten: Det er magtmisbrug at hænge Dannebrog op i Folketingssalen

Det er »tæt på magtmisbrug«, når Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, får hængt Dannebrog op i den nyrenoverede Folketingssal, siger Enhedslistens Christian Juhl.

Christian Juhl understreger, at han ikke har noget imod Dannebrog som sådan, men at hængt op bag Pia Kjærsgaard er det en utidig demonstration af danskhed. Fotos: Linda Kastrup og Christian Liliendahl Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er tæt på magtmisbrug af formanden at hænge et værdibaseret flag lige ovenover, hvor hun skal sidde i morgen. Det skal ned igen hurtigst muligt,« siger Enhedslistens Christian Juhl til DR om ophængningen af et Dannebrog i Folketinget.

Christian Juhl er 3. næstformand i Folketinget og mener, at formanden Pia Kjærsgaard gennemtrumfede beslutningen om midlertidigt at hænge et Dannebrog op bag Folketingets talerstol, skriver DR.dk.

I dag ved Folketingets åbning vil det tre meter lange specialdesignede splitflag hænge bag formandsstolen i den buede niche, som har stået tom under en renovering af talerstolen Folketingssalen, som skal gøre den mere tilgængelig for handicappede. Normalt hænger der en gobelin foran betonvæggen i nichen, og det er første gang, der hænges et Dannebrogsflag op i nichen.

»Ikke fordi vi har noget imod Dannebrog, men fordi det er et indlæg i den politiske debat om, hvem der er mest nationale. Det er ganske utidigt,« siger Christian Juhl til DR.

»Hvor primitive kan folk være? Jeg går ud fra, at Dannebrog er vores allesammens flag. Det vil jeg fastholde. Hvis nogen forbinder det med Dansk Folkeparti, så kan jeg kun sige, at jeg deler det gerne med andre« siger Pia Kjærsgaard til EkstraBladet, som svar på spørgsmålet, om spurgte om flaget var skjult DF-propaganda.

Kjærsgaard afviser blankt kritikken fra Christian Juhl om magtmisbrug og oplyser, at han slet ikke var til stede ved det møde i sidste uge i Folketingets formandsskab, hvor hun ifølge eget udsagn fik opbakning fra præsidiemedlemmerne til sin beslutning om at hænge Dannebrog op i salen.

»Jeg skal have tilslutning fra det øvrige præsidium, og det havde jeg fra de øvrige medlemmer, der var til stede,« siger Pia Kjærsgaard til DR.dk.

Christian Juhl får i øvrigt ret i, at flaget et kommer ned »hurtigst muligt«. Dannebrog hænger efter planen kun midlertidigt bag talerstolen og vil blive pillet ned igen efter den festlige åbning af den politiske sæson i dag. Der var ifølge Pia Kjærsgaard ikke stemning i Præsidiet for at lade det blive hængende permanent.