Enhedslisten beskylder DF for løftebrud om ældremilliard

Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted kritiserer Dansk Folkeparti for at ville stemme for en kommuneaftale, der vil forringe vilkårene for ældre danskere.

Pelle Dragsted kritiserer DF for løftebrud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Forud for fredagens afstemning om aftalen om kommunernes økonomi beskylder Enhedslisten nu Dansk Folkeparti for løftebrud om ældremilliarden.

I den aftale om kommunernes økonomi, som skal vedtages i Finansudvalget fredag, sløjfes ældremilliarden, som blev vedtaget med finansloven for 2014.

Hvor kommunerne de sidste år har skullet dokumentere, at milliarden gik til ældreområdet, bliver pengene nu overført til det almindelige bloktilskud, så kommunerne kan bruge dem på andre områder.

Enhedslisten finansordfører Pelle Dragsted (Ø) er uforstående over for, at Dansk Folkeparti vil stemme for en kommuneaftale, der vil forringe vilkårene for ældre danskere.

»Jeg forstår simpelthen ikke, at Dansk Folkeparti vil være med til at sløjfe ældremilliarden. Vi har hele vejen frem til valget været enige om, at der var behov for det modsatte – nemlig at skærpe kravene til kommunerne for at sikre at milliarden rent faktisk blev brugt på bedre forhold for vores ældre medborgere,« skriver Pelle Dragsted i en pressemeddelelse.

»Nu stemmer Dansk Folkeparti for en aftale, der betyder, at pengene ikke længere er øremærkede til de ældre. Det er et klart løftebrud. Så sent som under valgkampen stod Enhedslisten og Dansk Folkeparti sammen om at kræve, at kommunerne skulle leve op til aftalen,« tilføjer han.

Pelle Dragsted mener, at Dansk Folkeparti burde have krævet, at ældremilliarden blev fastholdt og i endnu højere grad målrettet ældreområdet.

»Der er i den grad brug for at forbedre vilkårene for vores ældre. Vi hører igen og igen om ældre, der ikke får skiftet sengetøj eller kun sjældent får gjort rent,« siger Pelle Dragsted.

BNB