Enhedslisten: Bekymrende at De Radikale løber fra boligaftale

En boligaftale med indgreb mod udenlandske kapitalfondes opkøb af lejeboliger sår dyb splid i rød blok.

Lars Boje Mathiesen (D) ankommer til forhandlinger.De Radikale og partierne i blå blok indleder forhandlinger om indgreb mod spekulation i lejeboliger på Christiansborg, onsdag den 29. januar 2020. Efter at forhandlingerne bredt i Folketinget om et indgreb mod spekulation i lejeboliger er brudt sammen, går De Radikale og partierne i blå blok nu sammen og forhandler uden om regeringen. Partierne vil have et indgreb, der ifølge dem ikke forringer værdien af boligmassen, ikke inddrager staten i finansiering af renovering og ikke rammer andelsboliger. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

S-regeringen har ingen illusioner om, at forholdet til støttepartiet De Radikale vil blive let. Også blandt de øvrige partier i rød blok har der været frustrationer over De Radikales ageren i forhandlingerne om forståelsespapiret og finansloven.

Nu er frustrationerne for alvor ved at blive italesat. Efter at De Radikale har varslet forhandlinger med alle partier i blå blok om en boligaftale uden om regeringen, er kritikken taget til.

Enhedslistens medlem af Boligudvalget, Rosa Lund, siger, at partiet ikke vil deltage i forhandlingerne mellem De Radikale og blå blok.

Hun er »meget bekymret« over den måde, De Radikale agerer på.

»Det blev allerede ved forhandlingerne onsdag klart for mig, at det her ikke handler om at smide Blackstone ud af København og stoppe huslejestigningerne,« siger Rosa Lund og tilføjer:

»Jeg er meget bekymret over den måde, De Radikale opfører sig på. Jeg troede, det var sådan, at når man indgik en aftale, så overholder alle parterne den. Det ser vi nu ikke sker,« siger Rosa Lund.

/ritzau/