Enhedslisten ærgrer sig over radikalt kursskifte

De Radikale bekender kulør og prioriterer skattelettelser over fair udlændingepolitik, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

ARKIVFOTO 2011. Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen er skuffet over Margrethe Vestager og resten af de Radikales kursskifte på udlændingeområdet. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten er skuffet over, at de Radikale ikke længere vil arbejde for at lempe den danske udlændingepolitik.

Det siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), efter de Radikales gruppeformand, Christian Friis Bach (R), har meddelt, at man har indgået et kompromis med regeringspartneren Socialdemokraterne om fortsat støtte til den nuværende udlændingepolitik.

»Det er rigtig ærgerligt, at Radikale melder sig ud af kampen for en mere fair udlændingepolitik, hvor for eksempel danskere, der finder en mand eller en kone i udlandet, kan få lov at leve med ham eller hende her i landet,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

»Men det kommer ikke bag på mig, for i praksis har de prioriteret at forringe vilkårene for arbejdsløse og skattelettelser for de mest velstående over det at sikre en mere rimelig udlændingepolitik,« siger Enhedslistens politiske ordfører.

Hun mener, at de Radikale svigter partiets egen udlændingepolitik, sådan som den så ud før sidste folketingsvalg.

»Det er meget klar besked fra Radikale, når de siger, de ikke vil have ændret så meget som et komma i udlændingepolitikken. Jeg tror, der er mange, der forbinder de Radikale med et parti, som kæmper for mere human og fair udlændingepolitik. Det er jo også det, de har ført valgkamp på, og det der stod på deres plakater ved sidste valg,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun erkender, at de Radikale formentlig ikke kan mønstre et flertal for at afskaffe 24-års-reglen og tilknytningskravet.

»Det er fair nok, at et parti kan konstatere, at der ikke er flertal på nuværende tidspunkt for den politik, man står for. Men det, de Radikale gør her, er at sige, at de vil droppe at arbejde for mere en fair udlændingepolitik. Det forstår jeg ikke, hvorfor de siger,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.