Enhedschef besvimede under vaccinepressemøde – har det okay

Tanja Erichsen besvimede under pressemøde om vaccinationsindsats og blev kørt på skadestuen.

Enhedschef i Lægemiddelstyrelsen Tanja Erichsen besvimede onsdag under et pressemøde. Hun er efter omstændighederne okay. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Under et pressemøde sendt direkte på tv besvimede Tanja Erichsen, der er enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, onsdag eftermiddag.

Hun er kommet til bevidsthed igen og har det efter omstændighederne okay. Det fortæller Lægemiddelstyrelsen på Twitter.

For en sikkerheds skyld springer Tanja Erichsen resten af pressemødet over og er taget på skadestuen for at blive tjekket.

»Vores lægemiddelovervågningschef Tanja Erichsen er besvimet under dagens pressemøde,« skriver Lægemiddelstyrelsen i sit tweet.

»Hun er ved bevidsthed igen og er efter omstændighederne okay, men hun tager for en sikkerheds skyld en tur med ambulancen til skadestuen for at blive tjekket.«

På onsdagens pressemøde nåede Tanja Erichsen at sætte ord på de danske sundhedsmyndigheders beslutning om foreløbig at droppe brugen af AstraZeneca-vaccinen.

Det vil sige, at den indtil videre udgår af det danske vaccinationsprogram.

På pressemødet talte også Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen. Han ilede til hjælp, da Tanja Erichsen besvimede, og efter en pause blev pressemødet genoptaget.

Tanja Erichsen har arbejdet i Lægemiddelstyrelsen i lidt over fire år.

Hun har en baggrund fra store danske medicinalselskaber som blandt andet Novo Nordisk og Lundbeck.

»Vi får rigtig mange søde hilsner til Tanja både her og via andre kanaler. Det betyder rigtig meget. Vi sender dem videre til hende alle sammen.«

»Mange tak til jer for tanker og ord,« skriver Lægemiddelstyrelsen på Twitter.

/ritzau/