Engell: Khader bliver næppe minister

Naser Khader skal nok blive en stemmesluger i Østjylland, men han står næppe til at blive minister i en blå regering, vurderer Hans Engell.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Naser Khader stiller op for de Konservative i Østjylland, og han skal nok komme i Folketinget. Men han skal ikke regne med at blive udstyret med ministerbil og chauffør i en kommende blå regering.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator og tidligere konservativ minister Hans Engell, efter Khader, har bebudet, at han er klar til et politisk comeback.

»Naser Khader sidder på en sikker kreds, og han får formentlig et ganske godt valg. Blandt andet fordi Lykke Friis (tidligere folketingsmedlem for Venstre, red.) ikke genopstiller. Hun tog ved sidste valg 40.000 personlige stemmer i Aarhus. Det kommer Jacob Ellemann Jensen (V) ikke til at gøre,« vurderer Hans Engell med henvisning til Venstre-manden, der sidste år skiftede opstillingskreds fra Fyn til Østjylland.

Men en ministerpost skal Khader altså ikke sætte næsen op efter.

»Man kan ikke gøre ham til minister allerede. For det første skal de Konservative lige i Folketinget, og de skal have en fremgang. Og så skal der dannes en blå regering, hvor de Konservative kommer ind,« siger Hans Engell.

»Hvis der kommer en VK-regering, vil der være tre ministerposter til de Konservative, og jeg er ikke sikker på, at Khader står på den ene af dem,« siger Engell, der til gengæld godt kan se Khader i rollen som udenrigsordfører.

»Det er hans fordel, at Per Stig Møller (K) stopper, og dermed bliver posten som udenrigsordfører ledig. Det er nok det, der er med til at inspirere Khader, at han kan fortsætte det, som han er i gang med som kommentator, når han bliver politiker igen.«

Engell ser to forklaringer på, at Naser Khader bebuder sit kandidatur netop nu:

»Dels har han villet trække sin kommentatorvirksomhed til det sidste, dels er der lige nu en dagsorden, der handler om islamisme, konflikten i Mellemøsten og integration. Det er spørgsmål, som kommer til at fylde meget ved det kommende valg.«