Engell: Jensen vil ikke ligne en tøsedreng igen

Kristian Jensen er klar til et kampvalg. Ifølge kommentator er det signal om, at han ikke frygter magten.

Udenrigsminister Kristian Jensen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Når udenrigsminister og næstformand i Venstre, Kristian Jensen, i søndagens udgave af Jyllands-Posten proklamerer, at han er klar til at tage et kampvalg om formandsposten, er det et klart signal om, at han vil kæmpe for magten

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Kristian Jensen vil vise, at han ikke ryster på hænderne. Han vil vise, at han har viljen til magt, når det gælder, siger Hans Engell til Ritzau.

Udmeldingen fra Kristian Jensen kommer ikke af ingenting. Tilbage i 2014 ulmede et formandsopgør i Venstre, men det endte med, at den nuværende formand, Lars Løkke (V), blev siddende.

Derfor skal man se Kristian Jensens udtalelse i lyset af den episode, mener Hans Engell.

- Kristian Jensen vil allerede nu sende et signal om, at han ikke vil lade sig gyse igen.

- Dengang kom han til at ligne en tøsedreng, for da Løkke kiggede ham hårdt i øjnene, så turde han alligevel ikke at tage kampen. Det skabte et billede af, at Kristian Jensen ikke har viljen til magt, siger han.

Selv om valg af en ny formand endnu ikke er aktuelt i Venstre, så er Engell ikke i tvivl om, at det kan få en betydning internt i partiet, når Kristian Jensen i så god tid fastslår, at han er klar til at blive formand.

- Løkke står uendeligt svagt i meningsmålingerne, og regeringen er lige kommet ud af en stor krise. Derfor sender det et signal om, at Løkke ikke er en langtidsløsning.

- Samtidig er det et vink med en vognstang til andre i partiet - som Søren Gade, Troels Lund Poulsen og Inger Støjberg - om at han er klar til at stille op til formandsposten, uanset hvilke andre kandidater der melder sig, siger Engell.

 

/ritzau/