Engell: Fogh til Nato inden for få dage

Hans Engell tror på, at Fogh om kort tid vil annoncere sit Nato-generalsekretærkandidatur, fordi USA har givet sit ja til danskeren.

Onsdag kan danskerne muligvis få beskeden om, at statsminister Anders Fogh Rasmussen skal være ny Nato-generalsekretær. Sådan lød konkusionen fra Hans Engell, politisk kommentator og tidligere konservativ partiformand, i TV2 News her til formiddag, efter at store amerikanske medier har meddelt, at USA vender tommelfingeren opad for Fogh som kandidat.

- Vi er så tæt på, som vi overhovedet kan komme, sagde Engell og henviste til, at ambassadørerne fra Nato-landene mødes på onsdag i Bruxelles.

Alle Nato-lande skal være enige om en kandidat, før vedkommende kan blive valgt. Og næsten alle lande støtter op om Fogh med undtagelse af Polen, der selv har en kandidat, Tyrkiet og muligvis Canada.

Engell pointerede, at Fogh har står i en vanskelig situation, fordi han, så snart han annoncerer sit Nato-kandidatur, siger farvel til statsministerposten. Det vil give en stor interesse, at Danmark får den første mand på en højtstående, international post, men i løbet af meget kort vil danskerne rette sig mod den danske indenrigspolitik.

/ritzau/