Engelbrecht: Min mistænkte S-forfatter var ikke til gruppemødet

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, fik ikke lejlighed til at konfrontere den partifælle, han mistænker for at stå bag bogen »Den hemmelige socialdemokrat«, på tirsdagens gruppemøde.

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht (S), har en klar formodning om, hvem der er den anonyme forfatter bag bogen »Den hemmelige socialdemokrat«.

Men han fik ikke lejlighed til at hive fat i den mistænkte partifælle på tirsdagens gruppemøde i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

»Jeg har ikke haft mulighed for at konfrontere den, jeg har mistanke til i dag (tirsdag, red.), fordi vedkommende ikke var til stede på gruppemødet,« siger Benny Engelbrecht til TV 2 efter mødet.

Benny Engelbrecht fastholder, at han stadig har en mistanke, men at folketingsgruppen bare har haft »en god snak« på mødet.

Over for Berlingske Nyhedsbureau vil den socialdemokratiske erhvervsordfører ikke uddybe sin mistanke.

»Jeg har sagt det, jeg har sagt uden for gruppelokalet, da jeg svarede på en journalists spørgsmål. Men jeg har ikke yderligere at sige i den sag,« siger Benny Engelbrecht.

Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger, er der fem socialdemokratiske folketingsmedlemmer, der ikke var med på mødet: Finansminister Bjarne Corydon (S), kommunalordfører Simon Kollerup (S), kulturordfører Troels Ravn (S), udenrigsordfører John Dyrby Paulsen (S) og trafikordfører Rasmus Prehn (S).

Især sidstnævnte er af flere blevet nævnt som et bud på den anonyme forfatter. Rasmus Prehn har dog selv afvist at stå bag bogen.

Det er ikke bekræftet, om der er flere folketingsmedlemmer ud over de fem navngivne, der ikke deltog i tirsdagens gruppemøde.

Ifølge bogens oplysninger er forfatteren angiveligt et socialdemokratisk folketingsmedlem, der har siddet i Folketinget siden 2005.