Energiminister: Solcellesagen kunne være håndteret bedre

Den nuværende klima- og energiminister, Rasmus Helveg Petersen, mener, at hans forgænger, Martin Lidegaard, kunne have håndteret solcellesagen anderledes. Helveg pointerer dog, at ministeriets tiltag i sagen nu virker.

Den nuværende klima- og energiminister, Rasmus Helveg Petersen, mener, at hans forgænger, Martin Lidegaard, kunne have håndteret solcellesagen anderledes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Sagen kunne være håndteret anderledes, men der har ikke været tilsigtede handlinger.
Sådan lyder reaktionen fra den nuværende klima- og energiminister, Rasmus Helveg Petersen (R), efter statsrevisorerne onsdag rettede en hård kritik mod hans forgænger, Martin Lidegaard (R), i den såkaldte solcellesag.

»Jeg er glad for, at Rigsrevisionen nu har foretaget en grundig undersøgelse af statens støtte til solceller. Der er ingen tvivl om, at håndteringen af sagen kunne have været bedre, og at ministeriet har lært af hele forløbet omkring støtten til solceller,« siger Rasmus Helveg Petersen i en skriftlig meddelelse og tilføjer:

»Jeg har noteret mig, at ingen af Rigsrevisionens kritikpunkter kan tilskrives tilsigtede handlinger fra ministeriets side,« siger han.

Klima og Energiministeriet har siden sommeren 2013 udvidet overvågningen med solcelleudbygningen og har gennemført tiltag for at kvalitetssikre arbejdet. Rigsrevisionen har onsdag fundet ministeriets lovarbejde fra 2013 tilfredsstillende, hvilket glæder ministeren.

»Jeg er tilfreds med de initiativer, som ministeriet har gennemført for at forebygge, at der opstår lignende situationer i fremtiden. Det kvitterer Rigsrevisionen for i sin rapport, og det vidner om, at ministeriets egen indsats har virket,« siger Rasmus Helveg Petersen.