Endnu en lokalformand forlader LA i protest

Liberal Alliance i Esbjerg mener, at LA burde gå ud af regeringen. Nu forlader lokalformand partiet.

Endnu en lokalformand melder sig ud af Liberal Alliance, der er i en mindre krise, efter partiet har måttet opgive at få trumfet de ønskede skattelettelser igennem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en lokalformand melder sig ud af Liberal Alliance, efter at regeringen har opgivet planerne om en historisk stor skatteaftale.

Det er lokalformanden for LA i Esbjerg, Rene Christensen-Dokbua.

Han skriver i en pressemeddelelse, som han har lagt ud på Facebook, at det skyldes »usande kommentarer« om regionsrådsmedlem Marianne Mørk Mathiesen, der mandag meldte sig ud af LA.

Marianne Mørk Mathiesen var LAs eneste medlem af regionsrådet i Region Syddanmark.

»Det helt afgørende er, at vi fuldkommen har mistet vores troværdighed,« sagde Marianne Mørk Mathiesen til TV 2/Fyn om sin beslutning.

»Dråben var den sidste udmelding om, at vi igen opgav en sag, vi har stået stejlt på. Det var dråben: At vi endnu en gang laver en kolbøtte og endnu en gang efter en fejlslagen ledelsesvurdering,«

Også Carsten Grumsen, der har været med i bestyrelsen for LA i Esbjerg, har meldt sig ud.

Udmeldelserne kommer i kølvandet på, at både lokalformanden for LA i Thy/Mors, Leo Skydt Jørgensen, og lokalformanden for Frederikshavn/Læsø, Kristina Mebus, har meldt sig ud.

Fredag i sidste uge mødtes Liberal Alliances hovedbestyrelse i Nyborg. Her var der fuld opbakning til såvel fortsat regeringsdeltagelse som politisk leder Anders Samuelsens fortsatte lederskab, lod Samuelsen forstå efter mødet.

/ritzau/