»En volds- og dødsforherligende kult, en pest over Danmark« - DF har fremsat forslag om lukning af Grimhøj-moskéen

Folketinget skal nu tage stilling til, om Grimhøj-Moskéen skal lukkes ved magt.

Søren Espersen vil have lukket Grimhøj-moskéen straks. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti har fredag formiddag fremsat et beslutningsforslag i i Folketinget, som skal føre til en opløsning af den stærkt omdiskuterede Grimhøj-moské i Aarhus.

Forslaget kommer efter en række programmer på TV2 med skjult kamera, som blandt andet har vist imamer forklare, at utro kvinder ifølge islam skal stenes og piskes, børn skal slås som opdragelse, og at kvinder ikke må arbejde sammen med mænd.

»Imamer som Abu Bilal lyver os alle sammen lige op i ansigtet. Når Abu Bilal tror sig alene med sin ulykkelige flok af hjernevaskede religiøse stakler, så kommer hele svineriet. Hyldesten til en hver tænkelig og utænkelig form for død, halshugning, stening, piskeslag. Ikke underligt, at Grimhøj-moskéen er storproducent af IS-jihadister,« lød det fra næstformand Søren Espersen (DF), da han fremførte forslaget fra Folketingets talerstol.

Han mener, det er helt nødvendig at få lukket Grimhøj-moskéen nu, mens der er fokus på den kontroversielle moské, for ellers vil sagen gå i glemmebogen.

»Og mon så ikke man i Aarhus kommune, som man plejer, finder et par millioner til dialogprojekter, det tror jeg. Men sagen glemmes, nemlig at Grimhøj-moskéen danner rammen for en volds og dødsforherligende kult, en pest over Danmark, Og som sådan den første ud af mange(moskéer, red.), der burde opløses og forbydes. Men tør Folketinget og regeringen gøre det nødvendige, jeg tvivler,« sagde Søren Espersen.

Dansk Folkeparti vil med beslutningsforslaget opløse moskéen med det samme, og så få afklaret efterfølgende ved retten, om det strider mod Grundloven.

Selve beslutningsforslaget kan læses her:

»Folketinget pålægger Regeringen, som en foreløbig foranstaltning, at opløse Grimhøjmoskeen, og efterfølgende – i overensstemmelse med Grundlovens §78, stk. 2 og 3 – anlægge sag imod den til moské-foreningens endelige opløsning.«

Venstre og Socialdemokraterne afviser umiddelbart beslutningsforslaget, indtil Justisminsteriet har fremlagt en igangværende undersøgelse af de juridiske aspekter, der har betydning for at lukke Grimhøj-moskéen.