En video fra Dansk Folkeparti har sendt Martin Thorborg til tasterne: »God damn, I er desperate«

Dansk Folkepartis nye kampagne har skabt palaver på Twitter, hvor flere brugere beskylder den for at være racistisk og polariserende. En højt profileret iværksætter og en tidligere statsminister er blandt kritikkerne.

 
Med sloganet: »Danmark tilbage til danskerne« har Dansk Folkeparti lavet en ny kampagne. Video: DF Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny video fra Dansk Folkeparti har skabt forargelse på Twitter.

I videoen optræder Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, med et bagtæppe af udrykningssirener og klip fra uroligheder.

»Er det her stadig Danmark? Er det det land, som vores forældre og bedsteforældre forestillede sig?« spørger han i videoen, der blandt andet viser moskeer, boligblokke og kvinder med tørklæder.

»Er det danske værdier eller islam, der skal bestemme i vores hverdag?« fortsætter Messerschmidt.

Man ser formanden gå tæt på S-togsstationer og under en tunnel, steder, som islam har gjort utrygge, lader videoen forstå.

»For var det ikke for islam, ville vi ikke blive belemret med ramadan, halal, minareter, burkaer, mullaher og hellige krigere,« siger Messerschmidt.

I slutningen af videoen appellerer Messerschmidt til danskerne.

Danskerne skal stemme på Dansk Folkeparti for at undgå et siddende folketing som det, vi har lige nu.

Ifølge ham gør Folketinget det svært for danskerne at »forsvare Danmark« og selv vælge »hvem man vil tage ind, og hvem man vil skille sig af med.«

En noget lunken modtagelse

Videoen havde debut på Dansk Folkepartis årsmøde i weekenden, hvor den blev mødt med stående applaus af partiets medlemmer.

Helt samme modtagelse får den dog ikke på Twitter, hvor flere Twitter-brugere, inklusiv en højt profileret iværksætter og en tidligere statsminister, langer ud efter videoen.

I en kommentar på Twitter skriver iværksætteren Martin Thorborg:

»God damn i er desperate og tro mig, vi er mange der glæder os over jeres vej ud af dansk politik. I bliver ikke savnet …«

Her henviser han til, at Dansk Folkeparti i flere meningsmålinger hen over sommeren har ligget under spærregrænsen på to procent. En grænse, partiet dog er over i den seneste Gallup-måling, hvor det står til 2,4 procent.

Også Lars Løkke Rasmussen (M) har kommenteret på opslaget, ligesom han har skrevet et selvstændigt tweet:

»Dansk Folkeparti har lavet en video, der deles flittigt på SoMe af mennesker, der tager afstand fra den. Men det er jo hele formålet fra deres side … konfrontation, provokation, grøftegravning. Lad mig derfor »nøjes« med at tage afstand uden at sprede budskabet yderligere.«

Dansk Folkepartis eget opslag på Twitter har i skrivende stund 133 kommentarer, hvoraf langt de fleste er negative.

Det er dog ikke sikkert, at Dansk Folkeparti tager Twitterreaktionen særligt tungt. For som Niels Jespersen, chefredaktør på den socialdemokratiske Netavis Pio, bemærker, så har videoen været med til igen at få folk til at tale om Dansk Folkeparti.

»Twitter taler igen om @DanskDf1995 så noget må @MrMesserschmidt da gøre rigtigt,« skriver han.