En familie blev overfuset med racistiske tilråb: Nu reagerer Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen (S) reagerer nu på videoen, hvor en familie bliver overfuset med racistiske kommentarer.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En video af en familie, der overfuses af en fremmed mand med racistiske tilråb, er de seneste døgn blevet delt og kommenteret heftigt på sociale medier og i nyhedsmedier.

En lang række politikere har udvist sympati for familien og taget afstand fra overfusningen. Nu tager også statsminister Mette Frederiksen (S) afstand.

»Det hører ikke hjemme i Danmark,« skriver hun på sin Instagram-profil.

Mette Frederiksen fastslår desuden, at »vi har alle et ansvar for at sige fra – overfor racisme, had og diskrimination.«

Den meget omtalte video viser en familie, der overfuses af en fremmed mand med racistiske kommentarer. I videoen bliver forældrene og deres børn, der blot var ude at gå en tur ved Kastrup Havn lørdag eftermiddag, råbt ad og skældt ud af en tilfældig forbipasserende:

»Hvorfor pisser I ikke af til jeres eget land?« råbte den fremmede mand blandt andet til familien.

Statsministeren skriver desuden, at videoen gjorde indtryk på hende.

»Forældre og to små børn må helt urimeligt lægge ører til ubehagelige og racistiske ord på grund af deres hudfarve. Det gjorde indtryk.«

Tirsdag har De Radikales ligestillingsordfører, Samira Nawa, sagt til Berlingske, at det ikke er nok at tage afstand. Et samlet folketing bør således ifølge hende nu stå sammen om at lave en handlingsplan, der skal komme hadforbrydelser og racisme til livs.

»Vi kan ikke nøjes med at tweete om, at det er forfærdeligt, og udvise sympati. Vi er nødt til at handle,« lød det altså fra Samira Nawa.

Opdateres …