Embedsmænd: Ansatte måtte skærmes mod Mette F.

Det er ikke kun Justitsministeriets ansatte, der har fået Mette Frederiksens temperament at mærke. I sin tid som beskæftigelsesminister var der flere af de ansatte, der måtte skærmes på grund af socialdemokratens vredesudbrud.

I sin tid som beskæftigelsesminister var der flere af de ansatte, der måtte skærmes på grund af socialdemokratens vredesudbrud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er kold luft mellem den nye justitsminister Mette Frederiksen (S) og de ansatte i Justitsministeriet. Det skrev Politiken fredag. Men der var også problemer, da Mette Frederiksen var beskæftigelsesminister, skriver avisen lørdag.

Ifølge Politikens oplysninger havde den tidligere beskæftigelsesminister så voldsomt et temperament, at nogle af medarbejderne blev afskærmet fra at stå ansigt til ansigt med ministeren. Det er en række anonyme embedsmænd, der arbejdede sammen med Mette Frederiksen i Beskæftigelsesministeriet, som fortæller om ministerens iltre temperament.

»Efter at Mette Frederiksen kom til, skete der lynhurtigt det, at vi stoppede med at tage fuldmægtige og specialkonsulenter med til møder med ministeren, for vi ville simpelthen ikke byde almindelige medarbejdere den overfusning, man kunne risikere at blive udsat for,« siger en af embedsmændene ifølge Politiken.

En såkaldt arbejdspladsvurdering påpegede i 2013 problemer med det psykiske arbejdsmiljø i ministeriet. Det kom blandt andet til udtryk ved, at andelen, der havde sygemeldt sig på grund af »psykiske påvirkninger på arbejdspladsen«, var fordoblet fra 2011 til 2013.

Mette Frederiksen siger til avisen, at hun ikke kan genkende billedet af, at embedsmænd blev skærmet fra at møde hende. Hun siger samtidig, at hun er »politiker med stort p«, og at tonen til tider har været »hård«.