Elselskaber effektiviseres for 600 millioner

Elkunder sparer 600 millioner kroner på effektivisere elsektor, mener klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Olsen-banden præsenterer sin Olsen-Bandens spareplan for de danske elselskaber, som skal effektiviseres. Fra venstre ses. Henning Bahs (manuskriptforfatter), Poul Bundgaard, Morten Grunwald, Erik Balling (instruktør). Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Det udløser 600 millioner kroner på bundlinjen for elforbrugere og virksomheder, at Folketinget fredag enstemmigt vedtog at effektivisere elsektoren.

Det vurderer klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

Indtil 2025 skal elsektoren strømlines for 5,9 milliarder kroner. Det skal effektivisere de el-netvirksomheder, som sender strøm ud til danske husstande og virksomheder.

»Netvirksomhederne får nu større tilskyndelse til at effektivisere, og det vil løbende gavne de danske elforbrugere,« siger Lars Christian Lilleholt.

Elkundernes pris skal kobles tættere til elselskabernes omkostninger. Det skal anspore selskaberne til at effektivisere, fordi de kan beholde gevinsten i en tid, før de skal sende gevinsten videre til kunderne.

»De færreste tænker på, hvordan deres el bliver leveret. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi politisk sikrer en stabil levering af elektricitet til den lavest mulige pris,« siger Lars Christian Lilleholt.

Loven træder i kraft til nytår for el-netvirksomhederne. De er monopoler. Derfor skal de klart skilte med deres navn og logo, så kunderne kan skelne dem fra el-handelsvirksomhederne, som har den samme ejer.

Det skal styrke konkurrencen, at kunderne kan se forskel, mener klima- og energiministeren.

/ritzau/