Ellemann: Inden 24 timer ved I, om jeg vil være Venstres næste formand

Selv om flere medlemmer af Folketinget og stemmer i baglandet siger, at de ønsker Jakob Ellemann-Jensen som formand, er han endnu ikke klar til at sige, om det også er hans eget ønske.

 

Inden for 24 timer vil Jakob Ellemann-Jensen (V) melde klart ud, om han stiller op som formand for Venstre.

Det sagde den politiske ordfører tirsdag efter partiets gruppemøde til de ventende journalister.

»Jeg har fået nogle gode indspark fra mine gode kollegaer i folketingsgruppen. Jeg har fået mange opfordringer rundt omkring fra det ganske land, som handler om formandsposten i Venstre,« sagde han:

»Og nu lover jeg jer: Nu går der ikke særligt langt tid, før jeg melder noget ud, og før jeg kommer med et svar på det.«

Han tilføjede, at han havde brug for at tage de indtryk ind, »som mine kollegaer har leveret til mig. Og de budskaber, som de har leveret til mig«. Og så gentog han:

»Men jeg lover jer, at inden i morgen ved den her tid skal jeg nok få taget mig sammen, og så stopper krukkeriet i den her omgang.«

Forventningen blandt de ventende journalister var, at Ellemann ville melde ud netop der, om han kandiderede til topposten i partiet, men det vil altså først ske inden for det næste døgn.

Efterfølgende kom også hans storesøster og partifælle, Karen Ellemann, ud fra gruppemødet, og til spørgsmålet om, hvorvidt der var en ny Ellemann på vej som formand for Venstre, svarede hun:

»Ja, noget kunne tyde på det, og jeg vil også gerne komme med den melding, at det nok ikke bliver mig.«

Partiet skal samtidig vælge en ny næstformand, og her har flere tilkendegivet, at de peger på Inger Støjberg (V). Den tidligere udlændinge- og integrationsminister har dog ikke selv meldt ud endnu, om hun ønsker netop den post. Det vil forventeligt først stå klar, hvem der stiller op som næstformand, når det er meldt ud, hvem der vil gå efter formandsposten.

Venstre skal vælge nyt formandsskab efter, at både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen lørdag bebudede, at de stopper som henholdsvis formand og næstformand. Løkke er stoppet øjeblikkeligt, mens Jensen er indtrådt som fungerede formand frem til partiets ekstraordinære landsmøde, der skal afholdes 21. september.