Ellemann: Det er ikke mit skrald!

Miljøminister Karen Elllemann sår nu kraftig tvivl, om Ekstra Bladets billeder af hendes skrald overhovedet er hendes skrald.

Karen Ellemann (V) har meldt Ekstra Bladet til politiet, efter bladet har rodet hendes private skrald igennem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Miljøminister Karen Ellemann (V) sætter nu et stort spørgsmål ved Ekstra Bladets afsløring af, at hun har smidt miljøskadelige ting ud sammen med det øvrige affald - og ikke frasorteret det som hun ellers som minister opfordrer danskerne til at gøre.

Ekstra Bladet fremviser i dagens avis et billede af syv elsikringer, som de fortæller, at de har fundet i ministerens private skraldespand. Men der er noget, som ikke stemmer, mener Ellemann.

- Vi har et elpanel, der slet ikke bruger sikringer. Så derfor sætter jeg spørgsmålstegn ved oprigtigheden af deres billeder, siger Karen Elleman, der dog ikke går så langt som til direkte at anklage Ekstra Bladet for at have plantet de pågældende sikringer i hendes affald, da de stod på hovedet i hendes skraldespand. På Ekstra Bladets netavis får miljøministeren dog sikringerne tilbage i hovedet.

- Kære Karen, sikringerne altså i dit skrald. Ekstra Bladet, der de sidste to søndage omhyggeligt har gennemgået miljøministerens skrald, fandt dem liggende sammen med en badge fra en miljøorganisation, der kæmper for en sundere planet, nogle skruer og en defekt cykelbaglygte. Sikringerne lå i øvrigt cirka halvvejs nede i skraldesækken. Måske det får en klokke til at ringe?

Miljøministeren har nu meldt Ekstra Bladet til politiet med henvisning til tyveri og krænkelse af privatlivets fred.

- Jeg tror på, at man kan tale om tyveri. De er jo løbet med hele affaldssækken, og det er på min grund. Jeg forventer, at politiet håndterer den her sag som en hvilket som helst anden sag, siger Ellemann.

Hun betegner krænkelsen som den værste i sit politiske liv.

- Det er et menneskeligt angreb. Det er det værste, jeg som politiker indtil nu har oplevet. Ekstra Bladet er virkelig gået over stregen, siger miljøministeren.

Det er ikke første gang, at Ekstra Bladets medarbejdere har taget et kig på en toppolitikers affald. I 2004 var Ekstra Bladets daværende bagsidemand Michael Jeppesen en tur i Pia Kjærsgaards skraldepose. Ekstra Bladets daværende chefredaktør, Bent Falbert, fik dog efterfølgende røde ører - og gik bodsgang i avisen under overskriften "Undskyld Pia Kjærsgaard."

- Jeg forstår imidlertid på dig, at du tager indbruddet i dit skraldespandsstativ tungt. Ekstra Bladet skal derfor beklage den mærkelige mands færden i din have samt hans tilegnelse af dit private skrald. Vi har indskærpet Michael Jeppesen, at han fremover skal holde sig fra såvel dine enemærker som dit affald, lød det dengang fra Bent Falbert.