Elbæk trækker streg i sandet efter intern uro i Alternativet

Diskussioner i Alternativet handler om egoer og personlige dramaer, siger Uffe Elbæk på landsmøde.

Efter at Alternativet har kæmpet med en række sager, der har piblet frem i medierne og tæret på partiet, mener partiets politiske leder, Uffe Elbæk, at der er brug for at trække en streg i sandet.

Det siger han på Alternativets landsmøde i Odense lørdag.

- Lad os bare tage den politiske diskussion. Men det, jeg oplever, er, at det handler om egoer, personlige dramaer, misforståelser og uordentlighed, siger han.

- Det kan man have forskellige holdninger til, men det er min holdning.

Stregen i sandet skal trækkes ved, at partiet skal være endnu tydeligere med, "hvad der er til diskussion eller ikke til diskussion", uddyber Elbæk efter sin tale.

Den sag, som har belastet partiet den seneste tid, begyndte, da næstforperson Vilhelm Stamp Nordahl Møller i marts valgte at trække sig. Det samme gjorde Theis Krarup Hansen fra hovedbestyrelsen.

Det skete blandt andet med kras kritik af Uffe Elbæk som leder.

Efterfølgende har Theis Krarup Hansen anmeldt Alternativet til Præsidiet i Folketinget på grund af en mistanke om uregelmæssigheder i regnskaberne for partiets folketingsgruppe.

Efter talen på landsmødet slår Uffe Elbæk fast, at der bestemt er plads til debat i Alternativet.

- Jeg vil gerne have endnu mere politisk debat. Jeg oplever, at det handler om personkonflikter, og jeg synes, det er dybt problematisk, at man deler rygter, som i min verden er udokumenteret, siger han.

- Det er en helt forkert måde at tale med hinanden på i Alternativet og i offentligheden.

I det seneste vægtede gennemsnit af meningsmålinger fra Ritzau Index står Alternativet til at få 3,7 procent af stemmerne.

Det næste valg til Folketinget skal afholdes senest 17. juni.

/ritzau/