Elbæk er ked af intimbilleder lige op til kommunalvalg

Kort før tirsdagens kommunalvalg kom det frem, at chef i Alternativet bad ansatte om at sende intimbilleder.

(ARKIV) Uffe Elbæk og Alternativet holder valgfest på Papirøen i København på valgdagen, torsdag den 18. juni 2015. Den 24. maj 2017 blev ansatte i Alternativet per mail opfordret af en chef til at indsende fotos af deres "pik i slap tilstand". Det skriver Jyllands-Posten, søndag den 29. november 2017. Jyllands-Posten er i besiddelse af mailen. Her står, at indsamlingen var godkendt af politisk leder Uffe Elbæk: "PS. Uffe er selvfølgelig med på idéen.". (Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg er rigtig, rigtig ked af det på kandidaternes vegne.«

Sådan lyder det tirsdag eftermiddag fra Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, der sætter sin stemme til kommunalvalget på Frederiksberg.

Elbæk henviser til, at det er kommet frem, at en chef i Alternativet i foråret sendte en mail til medarbejdere i partiet, hvor han opfordrede dem til, at sende fotografier af deres "pik i slap tilstand."

Fotografierne skulle bruges i forbindelse med en 100 års fødselsdag på Alternativets stamværtshus, Centralhjørnet i det indre København. De mandlige kønsorganer skulle blive til "en lille fiffig collage".

»De sager, der har været beskrevet i medierne, er fuldstændigt enkeltstående sager, som overhovedet ikke kendetegner partiet,« siger Uffe Elbæk.

Siden afsløringen af de intime fotos er det ligeledes kommet frem, at Alternativets afdeling i København holder valgfest på en bar med mørkerum og sexgynge.

Det har fået partiets gruppeformand, René Gade, til at opfordre sine kolleger på Christiansborg til at blive væk fra festen.

Uffe Elbæk skal dog efter planen alligevel holde en tale til festen.

Ifølge forperson for Alternativet i København, Magnus Haslebo, besluttede man allerede i sidste uge at fjerne både mørkerum og sexgynge fra baren under valgfesten.

/ritzau/