EL truer med at politianmelde Carl Holst

Enhedslisten i Region Syddanmark truer med at politianmelde forsvarsminister Carl Holst, hvis han ikke lægger alle forhold frem i sagen om hans mulige embedsmisbrug som regionsrådsformand.

Carl Holst risikerer politianmeldelse fra Enhedslisten i Region Syddanmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten i Region Syddanmark er klar til at gå til politiet for at få alle forhold frem om den private kampagnemail, forsvarsminister Carl Holst (V) brugte under sin valgkamp, da han var regionsrådsformand.

Carl Holst har flere gange nægtet, at hans nuværende personlige rådgiver Christian Ingemann førte valgkamp for ham, da Christian Ingemann var ansat som embedsmand i Region Syddanmark.

Men senest har Jyllands-Posten beskrevet en række eksempler på, at læserbreve oprettet af Christian Ingemann er blevet sendt til forskellige medier fra Carl Holsts private kampagne-e-mail under valgkampen.

Den mail vil Enhedslisten sikre, at Statsforvaltningen får adgang til, nu hvor Statsforvaltningen har iværksat en undersøgelse af, om Carl Holst misbrugte offentlige midler til at føre valgkamp.

»Jeg går da ud fra, at Carl Holst vil lade Statsforvaltningen få adgang til disse mails. Han har jo selv sagt, at han er glad for, at sagen nu bliver undersøgt,« siger regionsrådsmedlem for Enhedslisten, Vibeke Syppli Enrum, i en pressemeddelelse.

Hvis ikke det sker, bliver undersøgelsen af sagen ifølge Enhedslisten ufuldstændig.

»Og så må der en politianmeldelse af Carl Holst til, enten fra Region Syddanmark eller fra os. For dermed kan Carl Holst ikke længere skjule disse mails,« siger Vibeke Syppli Enrum.

Enhedslisten er altså klar til at politianmelde Carl Holst for at have misbrugt offentlige midler til at føre personlig valgkamp.