EL-top: Revolution inden 20 år

Markante politikere vil omstyrte Danmark.

- Vi kan se, hvad der sker i Sydeuropa lige nu. Tingene kan også bryde sammen i Danmark, så vi får et økonomisk kollaps, mens det går op for befolkningen, at politikerne mangler legitimitet, siger Per Clausen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gennemgribende revolution kan med ét ryk blive virkelighed i Danmark inden 20 år.

Omstyrtningen vil betyde, at staten overtager hovedparten af bankerne, fondsbørsen lukker, ansatte overtager virksomhederne og militæret nedlægges. Sådan lyder det fra Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, og flere centrale medlemmer af Enhedslisten.

- Jeg tror, at revolutionen vil komme i ét ryk, og jeg tror, at den kan komme inden 20 år, siger han.

Det seneste år har partiets ledelse ellers lagt vægt på, at partiprogrammets omtale af en socialistisk revolution var »støvet« og trængte til at blive gennemskrevet. Men Enhedslisten vil fortsat omstyrte Danmark.

- Vi kan se, hvad der sker i Sydeuropa lige nu. Tingene kan også bryde sammen i Danmark, så vi får et økonomisk kollaps, mens det går op for befolkningen, at politikerne mangler legitimitet. Jeg kender ikke nogen i Enhedslisten, som ikke tror på revolutionen, siger Per Clausen, der understreger, at revolutionen bør forløbe uden vold.

Heller ikke fungerende politisk ordfører, Pernille Skipper, er bange for at tale om en »revolution« i Danmark. I de seneste meningsmålinger står Enhedslisten til ca. 12 pct. af stemmerne.