EL: Statsligt hash-salg skal finansiere misbrugsbehandling

Enhedslisten vil have undersøgt, om en legalisering af hash vil hjælpe til at få bugt med det massive hashsalg på Christiania.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er beskæmmende, at rockere og organiserede kriminelle kan tjene styrtende med penge på salg af hash, mener Enhedslisten, der vil stikke en kæp i hjulet på den illegale handel ved at ramme pusherne på pengepungen.

- Vi skal ramme de organiserede kriminelle på pengepungen, hvis vi skal komme deres kriminalitet til livs – både på Christiania og i resten af landet. Vi skal hive tæppet væk under deres indtjeningsgrundlag, statsliggøre hash-salget og bruge pengene på misbrugsbehandling og andre ting, der kommer vores velfærdssamfund til gode – i stedet for at pengene havner i rockernes lommer, siger Enhedslisten retsordfører, Pernille Skipper.

Udmeldingen kommer efter, at Berlingske tidligere på ugen skrev, at omfanget af hashsalget på Christiania nu er på samme niveau, som da man ryddede Pusherstreet på Christiania i 2004. Samtidig er det politiets formodning, at der sælges hash for op mod en milliard kroner om året.

Det er et kæmpe problem for både Christiania og retssamfundet, mener Pernille Skipper, der derfor vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at undersøge, hvorvidt en forsøgsordning med legalisering af hash kan være et redskab til at komme kriminaliteten til livs.

- En legalisering vil både betyde et massivt indtægtstab for rockerne og overflødiggøre deres tilstedeværelse på Christiania. Samtidig vil en legalisering sikre, at pengene kan bruges på vores fælles velfærdssamfund, og at der kommer rimelige regler, for eksempel aldersbegrænsning, på køb og brug af hash, siger hun.

Morten Bødskov har tidligere på ugen kaldt situationen på Christiania uacceptabel.