EL savner svar fra Corydon om McKinsey-model

Finansminister Bjarne Corydon har fredag været i samråd om McKinsey-modellen. Men ministeren havde ikke klare svar med, lyder kritikken fra Enhedslisten.

Yder offentligt ansatte kun deres bedste, hvis de er under skarp kontrol? Det var et af de spørgsmål, som Enhedslisten sammen med SF fredag havde kaldt finansminister Bjarne Corydon (S) i samråd for at få svar på.

Anbefalingerne fra en ny ledelsesmodel for den offentlige sektor, der er udviklet af konsulentbureauet McKinsey i samarbejde med Moderniseringsstyrelsen, lyder nemlig på flere resultatmålinger og medarbejdervurderinger, mere kontrol og præstationsløn. Men de klare svar fra ministeren udeblev, mener Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø).

»Vi ønskede en reel debat om, hvorvidt man skal gå i retning af mere konkurrence, hvor det er præstationsløn og løfte om forfremmelse, eller om vi skal have mere samarbejde i den offentlige sektor. Men det fik vi ikke svar på,« siger Frank Aaen.

Udsigten til en øget målstyring i det offentlige strider imod den tillidsreform, som regeringen tidligere har bebudet, mener Enhedslisten og SF.

»Der er ingenting om tillidsreformen. Der er ingenting om samarbejdet. Det handler kun om top-down-styringsmidler, som vi synes er så skadelige for den offentlige sektor,« siger Frank Aaen.

Han peger på, at McKinsey-modellen vil øge bureaukratiet i den offentlige sektor - og samtidig fratage de ansatte tillid.

»Jeg er sikker på, at alle ansatte i virkeligheden ønsker at lave et godt stykke arbejde, og det skal man ikke tro, at man kan fremme ved for eksempel målinger.«