EL: På sin plads med en næse til Troels Lund

Der er ifølge Enhedslisten mange årsager til at give en næse til Troels Lund Poulsen. Også selvom hverken politiet eller Skattesagskommissionen har placeret et ansvar hos den daværende skatteminister for sin rolle i skattesagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er helt på sin plads, at Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) får en næse for sin rolle i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Sådan siger Enhedslistens erhvervsordfører, Stine Brix (Ø), efter hendes parti sammen med Socialdemokraterne, de Radikale og SF er gået sammen om at placere det politiske ansvar for den såkaldte skattesag, hvor Thornings skatteoplysninger blev lækket til BT.

Det har den røde blok gjort på trods af, at den nedsatte Skattesagskommission ikke har placeret noget ansvar på Troels Lund Poulsens skuldre.

»Der er sket en lang række ulovligheder i skattesagen. Der er blevet lækket en personlig skattesag og personfølsomme oplysninger til pressen, der er givet forkerte oplysninger til Folketingets Ombudsmand, og der har været et pres på skatteforvaltningen, som skulle behandle sagen,« siger Stine Brix og konkluderer på den baggrund:

»Det er helt på sin plads, når Folketinget går ind og påtaler, at det er under al kritik, hvad der er foregået i denne sag.«

Venstres Claus Hjort Frederiksen (V) mener, det er forkasteligt og på grænsen til magtmisbrug, når et rødt flertal træder sammen for at »give Troels Lund Poulsen et dårligt eftermæle i sagen« på trods af, at både politiet og Skattekommissionen har frifundet den daværende skatteminister for ansvar.

Den udlægning af sagen hører dog ingen steder hjemme ifølge Enhedslisten.

»Jeg synes, Claus Hjort udlægger denne sag helt grotesk. Hverken Troels Lund eller andre er frifundet, for den ærgerlige konklusion fra Skattesagskommissionen er, at man ikke har kunnet finde ud af, hvem der har begået ulovligheder, fordi der er nogen, der ikke fortæller sandheden,« siger Stine Brix.

»Det betyder, vi må leve med mistanken om, at nogen kan have misbrugt deres magt til at påvirke resultatet af folketingsvalget i 2011. Jeg synes, det er helt på sin plads, at Folketinget påpeger, at der er begået fejl og ulovligheder, og det er rystende, at de borgerlige partier ikke kan nosse sig sammen til at sige, at det ikke er i orden at videregive personfølsomme oplysninger og misinformere ombudsmanden,« lyder det fra Stine Brix.