EL om direktør-exit: Der skal ryddes op efter Carl Holst

Efter en mistillidserklæring til sundhedsdirektøren i Region Syddanmark forlader han sin stilling. Den korrekte beslutning, mener Enhedslisten, der vil have ryddet helt op efter Carl Holst-sagerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jens Elkjær forlader jobbet som sundhedsdirektør i Region Syddanmark. Beslutningen er truffet, efter et mindretal i regionsrådet har udtrykt mistillid til ham efter et møde i forretningsudvalget onsdag.

Medlem af regionsrådet for Enhedslisten Vibeke Syppli (Ø) forklarer, at man ikke har tillid til Jens Elkjær, fordi han ikke skred ind over for Carl Holsts (V) sager.

»Jens Elkjær var den sidste af de direktører, der har været der i Carl Holsts tid, og Enhedslisten mener, det er den rigtige beslutning, der er truffet, for det gælder om at have tillid til direktionen og dens evne til at samarbejde om de vigtige sager, der står på dagsordenen. Der er så meget snavs på den tidligere direktion, at den bedste løsning er nye kræfter,« siger Vibeke Syppli.

I de efterhånden mange sager om tidligere regionsrådsformand Carl Holst er det blandt andet kommet frem, at en rapport til Region Syddanmark viser flere fiflerier med bilag, tvivlsomme coaching-forløb og dyre kurser i udlandet.

Derudover har Carl Holsts daværende presserådgiver, Christian Ingemann, angiveligt hjulpet den forhenværende forsvarsminister under valgkampen i juni, selv om Ingemann dengang var ansat af Region Syddanmark.

Alle disse sager skulle direktionen i Region Syddanmark, herunder Jens Elkjær, have grebet ind over for, mener Vibeke Syppli.

»Det har været hele sagen om, at Carl Holst har kunnet gøre, som det har passet ham i Region Syddanmark, uden nogen har sat ind og stoppet ham. Jens Elkjær er dygtig rent fagligt, men fra et politisk synspunkt, så synes jeg, det er den korrekte løsning med nye kræfter,« siger Vibeke Syppli og uddyber:

»Der skal være en administrativ ledelse, som medarbejdere og politikere har tillid til kan rydde fuldstændig op efter Carls Holst-tiden. Carl Holst har i en periode opført sig som landspolitiker for Venstre og ikke som regionspolitiker. Der har været ansat folk, der ikke har løst regionale opgaver, og det må være direktionens opgave at vide, hvad der foregår i huset.«

Efter mistillidserklæringen har Jens Elkjær ifølge regionsrådsformand Stephanie Lose (V) udtrykt bekymring for sine muligheder for at løse opgaven som sundhedsdirektør tilfredsstillende. Og det er en bekymring, Stephanie Lose har taget til efterretning, fortæller hun.

»Jeg har drøftet det med gruppeformændene og vil på den baggrund 23. november bede forretningsudvalget og regionsrådet om mandat til at forhandle en fratrædelsesaftale med Jens Elkjær,« udtaler hun i en pressemeddelelse fredag.

Ledelsen af sundhedsområdet vil indtil videre blive varetaget af regionsdirektør Jane Kraglund og konstitueret direktør Mads Haugaard.