EL om Danish Crown-aftale: Der er tidsler i buketten

Regeringens parlamentariske grundlag ser problemer i den aftale, der skal redde 190 arbejdspladser på Danish Crown-slagteriet på Bornholm.

»Jeg forstår godt glæden over, at der bevares arbejdspladser på Bornholm, men der er også tidsler i buketten,« siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, om aftalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke lutter glæde i Enhedslisten over den aftale mellem Dansk Industri (DI) og fagforbundet NNF, som skal redde 190 arbejdspladser på Danish Crowns slagteri i Rønne.

»Jeg forstår godt glæden over, at der bevares arbejdspladser på Bornholm, men der er også tidsler i buketten,« siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø).

Aftalen indebærer blandt andet, at hver enkelt slagteriarbejder skal skyde penge i et selskab, der skal investere i slagteriet på Bornholm, og at Bornholms Kommune også investerer i slagteriet. Og det burde ifølge Christian Juhl også medføre, at såvel arbejdere som kommune får langt større indflydelse på driften af slagteriet.

»Enhedslisten havde gerne set, at slagteriet var blevet taget fra Danish Crown, og at den fortsatte drift blev bundet op på en plan for omlægning af den bornholmske svineproduktion og slagteridrift,« siger arbejdsmarkedsordføreren.

Derudover vil aftalen heller ikke sikre mod fremtidige fyringer i Rønne, supplerer Enhedslistens gruppeformand og fødevareordfører, Per Clausen (Ø).

»Der skal stadig årligt spares 25 millioner kroner, og der er ingen sikkerhed for, at lønmidlerne kommer tilbage igen. Derfor kan det blive en stakket frist,« siger han.

Slagterimedarbejderne i Rønne skal stemme om aftalen i næste uge.