EL: Mere økologi i svinestaldene

Enhedslisten melder sig klar til at forhandle om fordelingen af EUs landdistriktsmidler. Partiet kræver blandt andet mere økologi i dyreproduktionen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen er på jagt efter samarbejdspartnere, efter de borgerlige partier i sidste uge forlod forhandlingerne om fordeling af 3,9 milliarder kroner fra EUs landdistriktsmidler.

Nu melder Enhedslisten sig klar til at indgå en aftale. Støttepartiet mødes med regeringen tirsdag, men på forhånd understreges det, at man kommer til forhandlingsbordet med bastante krav til den grønne omstilling.

Blandt andet kræver Enhedslisten, at der afsættes mere end 100 millioner kroner til at styrke naturindsatsen, ligesom økologien skal styrkes markant, først og fremmest i den animalske produktion.

»Det er helt afgørende for Enhedslisten, at landdistriktsmidlerne bruges til at styrke den økologiske omstilling. Derfor er vores betingelse for at indgå en aftale med regeringen et løft til økologien med op i mod 50 millioner kroner om året de næste tre år,« siger fødevareordfører Per Clausen (Ø) i en skriftlig kommentar.

»Disse penge skal blandt andet målrettes en styrkelse af den økologiske svineproduktion som et alternativ til den industrielle svineproduktion, hvor der er store problemer med dyrevelfærden og som ødelægger natur og miljø,« siger han.

Parterne mødes tirsdag klokken 8.