EL: Krisen i Syrien skal løses ved forhandlingsbordet

Det internationale samfund risikerer at forsyne en farlig del de syriske oprørere med våben, lyder advarslen fra Enhedslisten, som fortsat opfordrer til en forhandlingsløsning i det borgerkrigshærgede land.

Enhedslisten stiller sig på bagbenene over for statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) udmelding om, at regeringen sammen med flere andre lande overvejer at gribe ind i Syrien uden et FN-mandat.

Partiets forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen (Ø), ser hellere, at Danmark presser på for en forhandlingsløsning.

»Jeg synes, det er problematisk, at vi er kommet dertil i Danmark, at det eneste, som man tror, at man har i sin værktøjskasse, er bomber og våben. Borgerkrigen i Syrien skal løses gennem forhandlinger, så vi kan komme af med Assad og få demokrati,« siger han til TV 2 News og understreger, at Enhedslisten frygter, at et indgreb vil skade den syriske civilbefolkning.

»Jeg synes, den er meget bekymrende. Jeg tror, at vi alle sammen har det sådan, at når vi ser billeder fra Syrien, så har vi lyst til at handle. Men det er afgørende, at de handlinger, vi foretager os, hjælper den syriske befolkning«

Krisen i Syrien begyndte i 2011, og siden har flere end 100.000 mennesker mistet livet ifølge FN. Borgerkrigen i landet udkæmpes mellem præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker og en række forskellige oprørsgrupperinger, og selv om Vesten i høj grad betragter netop Assad og hans militær som hovedskurkene, så er der også flere af de forskellige oprørsgrupper, der har meget blod på hænderne, lyder det fra Enhedslisten, som advarer mod at udstyre dem med våben.

»Jeg tror, det er helt afgørende, at der lægges et massivt pres på alle parter i borgerkrigen i Syrien for at få dem til forhandlingsbordet. Vi ved jo desværre også, at der er delelementer i den syriske oprørsbevægelse, som vi ikke bryder os om, og de skulle meget nødigt hjælpes frem af bomber,« siger Nikolaj Villumsen til TV 2 News.