EL kræver samfundsændringer for 136 mia. kr.

Vi er ikke sat i verden for at rette kommaer, lyder det fra Enhedslisten. Partiet foreslår vidtgående investeringer i velfærden og den offentlige sektor.

10 milliarder kroner ekstra til velfærd. 11 milliarder til de lavestlønnede offentligt ansatte. 11,9 milliarder til ulandene. 30 milliarder til folk på overførselsindkomster.

Milliarderne sad løst, da Enhedslisten onsdag præsenterede sit finanslovforslag i forbindelse med partiets sommergruppemøde. Under overskriften "VKO delete" foreslår Liste Ø således at flytte rundt med i alt 136 milliarder kroner. Heraf skal de 50 milliarder kroner komme fra en højere beskatning af Nordsøolien, mens en fjernelse af fradraget for pensionsindbetalinger - som en del af en pensionsreform - giver andre 60 milliarder.

- Det her går ud på at udbygge velfærden, skabe mere lighed og mere vedvarende energi og forbedre klimaet. Man vil nok sige, at det er mange penge, vi flytter rundt med, men Enhedslisten er altså ikke sat i verden for at rette kommaer eller flytte småpenge, siger partiets finanspolitiske ordfører, Frank Aaen.

/ritzau/