EL: Karsten Lauritzen får kun en fed overskrift

Der er ingen gevinst ved at gøre det mere ulideligt for udlændinge at afsone fængselsdomme i danske fængsler, mener Enhedslisten om et forslag fra Venstres Karsten Lauritzen.

Enhedslistens Pernille Skipper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man vil undgå, at dømte kriminelle falder tilbage i kriminalitet, er det en dårlig løsning at gøre deres fængselsophold mere ulideligt. Det mener Enhedslisten retsordfører, Pernille Skipper (Ø), der dermed ikke lader sin ordførerkollega i Venstre, Karsten Lauritzens (V), forslag om at stramme forholdene for udvisningsdømte indsatte vinde gehør.

»Det ville klæde Venstre at se mere nuanceret på det. Problemet er jo, at du ikke nødvendigvis får færre kriminelle ud af at lade kriminelle sidde og stirre ind i en væg,« mener Pernille Skipper.

Hun mener i stedet, at man bør fortsætte med at arbejde på at sikre sig, at udenlandske kriminelle afsoner i deres hjemland.

»Det er det bedste for alle parter - også de dømte, der får mulighed for at afsone tæt på deres familie og venner.«

Det er den gruppe af indsatte, der bliver dømt til udvisning, men som først skal afsone i de danske fængsler, som Karsten Lauritzen vil skærpe forholdene for. Han vil ikke bruge en »bøjet 25 øre« på gruppen, som han siger til Jyllands-Posten onsdag og nævner blandt andet den tilbudte beskæftigelse og uddannelse, som de indsatte har mulighed for at benytte sig af, som et område, der kunne skæres væk.

Men det vil skade mere, end det gavner, mener Pernille Skipper.

»Det, at vi lader de indsatte uddanne sig i fængslet, er også en måde at sikre på, at vi har et godt og dynamisk fængsel, og det kommer vores fængselsbetjente til gode. Det her forslag sikrer Karsten Lauritzen en fed overskrift, mere er der ikke i det,« siger retsordføreren.

I 2012 var 4,4 procent af de indsatte i de danske fængsler udlændinge uden tilknytning til Danmark.