EL hilser ny fødevareminister velkommen

Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, glæder sig over valget af Dan Jørgensen til ny fødevareminister.

Dan Jørgensen (S). Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Kristensen

Den store overraskelse i regeringens kommende rokade, som medierne allerede onsdag aften kunne sætte navne på, er EU-parlamentariker Dan Jørgensen (S), der tager Karen Hækkerups (S) plads som fødevareminister. En glædelig overraskelse for regeringens støtteparti.

»Det er meget positivt, at Helle Thorning-Schmidt (S) har valgt at udpege en fødevareminister, som indtil nu har prioriteret hensynet til miljø og dyrevelfærd højt. Det lover godt for det fremtidige samarbejde mellem Enhedslisten og regeringen på dette område, skriver fødevareordfører for Enhedslisten Per Clausen (Ø) i en pressemeddelelse.

Han håber, at valget af Dan Jørgensen kommer til at betyde, at der kommer mere fokus på dyrevelfærd i forhold til danske produktionsdyr.

»Vi har allerede taget initiativer sammen med regeringen, som forbedrer dyrevelfærden for produktionsdyrene i Danmark, men der er stadig plads til masser af forbedringer i den danske fødevareproduktion,« siger Per Clausen.

Dan Jørgensen meddelte allerede sidste år, at han ville forlade Europa-Parlamentet og stille op til Folketinget. Han har ikke været nævnt blandt favoritterne til den nye regering, men hans valg vil trække fødevarepolitikken i den rigtige retning, håber Per Clausen.

»Med Dan Jørgensen som fødevareminister er der håb om en fødevarepolitik, hvor der lægges yderligere vægt på en miljømæssigt bæredygtig omstilling af dansk landbrug og fiskeri med fokus på økologi og dyrevelfærd. I det arbejde er Enhedslisten en oplagt samarbejdspartner for Dan Jørgensen, siger Per Clausen.