EL: Heunicke i vild flugt fra regeringsgrundlaget

Transportministerens tanker om flere motorveje i Danmark hører fortiden til, mener Enhedslisten.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der betyder meget for et område, at der er ordentlige veje, så den nye transportminister, Magnus Heunicke (S), bygge flere motorveje i landet. Men det er i strid med regeringsgrundlaget, mener trafikordfører i Enhedslisten, Henning Hyllested (Ø).

»I regeringsgrundlaget er der lagt vægt på, at man skal begrænse biltrafik ved at få flere til at benytte den kollektive trafik.«

»Så Heunickes udmelding er en vild flugt fra det, der i hvert fald gjaldt, da Socialdemokraterne fik magten. Han slår en ordentlig kolbøtte,« siger han.

Magnus Heunicke siger i et interview med Berlingske torsdag, at han mener, at med bedre fremkommelighed følger mere vækst. Men også her mener Henning Hyllested (Ø), at transportministeren tager fejl.

»Det er klart, at flere motorveje giver flere biler på vejene, og det begrænser den mobilitet og trængsel, som Heunicke og de borgerlige ellers er så glade for. Derudover kan man bestemt heller ikke anklage ministeren for at have fokus på klima- og miljødagsordenen,« siger han.

I interviewet med transportministeren fremhæver han som pragteksemplet på den vellykkede motorvej, Holstebro-Herning-motorvejen, som han mener har betydet meget for byen og trængslen. Men Henning Hyllested bruger samme motorvej som eksempel på, at der ikke skal bygges flere af den slags i landet.

»Motorvejen er overflødig, og af Vejdirektoratets opgørelse over, hvor der er trængselsproblemer, fremgår det tydeligt, at der slet ikke har været problemer med for mange biler på den vejstrækning,« siger han.

»Så det er ikke et forslag Enhedslisten kommer til at støtte. Det er en transportpolitik, som vi troede hørte fortiden til. Det er nogle triste udmeldinger Heunicke kommer med.«