EL glæder sig over hurtig tilbagetrækning fra Afghanistan

Enhedslisten glæder sig over, at de danske tropper kommer hjem fra Afghanistan før tid, men forsvarsordfører Nikolaj Villumsen undrer sig over regeringens håndtering af sagen.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten roser regeringen for beslutningen om, at hold 15, der i øjeblikket er i Helmand i Afghanistan, bliver det sidste hold danske kampsoldater i landet, og at Danmark dermed trækker sig ud af Afghanistan før planlagt.

»Det er positivt, at regeringen nu ændrer holdning og lytter til Enhedslisten, som har opfordret til, at man trak de danske tropper ud meget hurtigere,« siger forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (EL).

Ifølge regeringens Afghanistan-plan skulle de danske tropper først have forladt landet i løbet af 2014, men da briterne ikke har brug for dansk hjælp i Camp Bastion, bliver hold 15 det sidste hold, der bliver sendt til Afghanistan.

»Det er dejligt, når ens forslag går igennem - hvis de har lyttet til briterne, gør det heller ikke noget,« siger Nikolaj Villumsen, der dog undrer sig over regeringen.

»Det, der undrer mig, er, at regeringen har fremlagt en plan med en anden strategi, og jeg synes, det er underligt, at den danske regering har ønsket at være i krig længere tid end vores allierede,« siger han og kalder krigen »forfejlet«.

»Man har ikke nået målsætningerne, og det har kostet mange menneskeliv og ressourcer,« siger han.