EL: Fyr ledelsen i Metroselskabet

Det må have konsekvenser for ledelsen i Metroselskabet, at Cityringen nu forsinkes syv måneder og bliver 1,2 milliarder dyrere, mener Enhedslisten.

Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Byggeriet af metroen skal fremover ledes af en række nye og mere kompetente ledere end i dag.

Sådan lyder fra Henning Hyllested (EL), transportordfører i Enhedslisten. Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Metroselskabet i dag har offentliggjort, at byggeriet af den nye Cityring bliver forsinket syv måneder, samtidig med at projektet vil efterlade en ekstraregning på 1,2 mia. kr. hos skatteyderne.

»Det er så skide ærgerligt, som det næsten kan være. Det understreger den pointe, som vi har haft hele tiden: At der har siddet en direktion og dele af en bestyrelse i Metroselskabet, som simpelthen ikke har været kvalificeret og nu må påtage sig ansvaret for det her,« siger Henning Hyllested.

Han har flere gange rettet skarp kritik af Metroselskabet og bygningen af Cityringen, og dagens melding om syv måneders forsinkelser er dermed yderligere brænde på bålet for Henning Hyllested. Han har allerede før dagens nye oplysninger indkaldt tranportminister Magnus Heunicke (S) i samråd efter en skarp kritik af byggeriet fra Rigsrevisionen samt en stribe sager om dårligt arbejdsmiljø.

»Projektet sejler, og der er ikke styring på det. Hvis det havde været en privat virksomhed havde man for længst fyret direktionen. Jeg synes, at vores krav om at fyre direktionen er et rimeligt krav. Det spor vil jeg også forsørge at følge på samrådet,« siger Henning Hyllested.

Samrådet finder sted d. 10. september.