EL: Flere penge til fødeafdelingerne

Enhedslisten vil have afsat 400 millioner kroner på finansloven til at sikre bedre forhold på landets fødeafdelinger, siger sundhedsordfører.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skræmmende historier fra fortravlede jordemødre får Enhedslisten til at kræve, at der afsættes 400 millioner kroner over fire år til landets fødeafdelinger, siger sundhedsordfører Stine Brix (Ø).

»Jordemødrene fortæller om et så presset arbejdsmiljø, at de ikke kan levere den faglighed, de ellers er uddannet til. Det er et stort ansvar, der påhviler os, der har ansvaret for de rammer, der er på fødeafdelingerne,« siger hun.

Det er et nyt krav Enhedslisten rejser under de igangværende finanslovsforhandlinger. Pengene skal sikre flere hænder på fødeafdelingerne både i form flere jordemødre og mere plejepersonale.

»Vi har hørt mange skræmmende historier om stor travlhed på fødegangene. Og det betyder at nogle kvinder ender med at gå i gang med fødslen uden at der er en jordemoder til stede. Og folk der bliver sendt hjem, når de skulle have været sat i gang. Så det er ikke godt nok,« sige Stine Brix.

Midlerne som Enhedslisten vil have afsat, skal øremærkes til at forbedre normeringen på fødeafdelingerne med henblik på at sikre at der en jordemoder tilstede under hele fødslen samt at sikre god fødselsforberedelse. Midlerne udmøntes som en pulje, som regionerne kan søge med henblik på at styrke svangreomsorgen.

Netop i disse uger forhandler Enhedslisten og SF med regeringen om finansloven for 2015.