EL: Fair nok at granske DF-løfter

Enhedslisten ser ikke noget problem i, at Socialdemokraterne gransker Dansk Folkepartis politiske forslag, der ifølge Johanne Schmidt-Nielsen er guld og grønne skove.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en god ide at gå Dansk Folkepartis politiske løfter efter i sømmene for på den måde at få punkteret de uholdbare forslag.

Det mener Enhedslisten, som dermed bakker op om Socialdemokraterne, der sammen med ministerierne har regnet på Dansk Folkepartis forslag. Ifølge Socialdemokraterne vil Dansk Folkepartis forslag samlet set koste samfundet 155 milliarder kroner.

»Jeg synes, det er fair nok, at Dansk Folkeparti bliver konfronteret med deres ufatteligt mange ønsker,« siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

Socialdemokraterne har ifølge Jyllands-Posten blandt andet regnet på forslag om, billigere færgebilletter, forhøjede fængselsstraffe, to ugentlige gåture til ældre borgere og lavere licensbetaling.

Det hænger ikke sammen med, at Dansk Folkeparti samtidig støtter en borgerlig regering, som tidligere har dyrket politik til gavn for de velhavende, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

»Man skal huske på, at Dansk Folkeparti er et parti, der igennem ti år med Anders Fogh Rasmussen (V) og Lars Løkke Rasmussen (V) som statsministre delte store skattelettelser ud til dem, der har mest i forvejen. Når man fører den politik og samtidig lover guld og grønne skove til gud og hver mand, så synes jeg, det er rimeligt nok, at man spørger til, hvordan den økonomiske politik hænger sammen,« siger hun.

Hun er ikke bange for konsekvenserne, hvis Socialdemokraterne gik Enhedslistens politiske forslag efter i sømmene.

»Vi fremlægger altid forslag, som er finansieret. Vi er så ikke altid enige med regeringen eller Finansministeriet i, hvordan udgifterne skal regnes ud,« siger den politiske ordfører.

Socialdemokraternes manøvre betegnes af kommentatorer som en intensiveret valgkamp-strategi mod Dansk Folkeparti, som har stjålet mange vælgere fra den røde blok. Johanne Schmidt-Nielsen vil dog ikke vurdere S-motiverne.

»Der er altid valgkamp i gang,« siger hun.