EL: Det er helt ude i hampen, Støjberg

Venstres forslag om særlige krav til muslimske indvandrere giver ingen mening, lyder det fra Enhedslisten. Man bør i stedet satse på integration.

»Selvfølgelig kan man ikke gøre forskel på mennesker, der kommer til Danmark, på den måde. Deres religion burde ikke betyde noget for deres muligheder for at komme til Danmark. Jeg kan simpelthen ikke forstå Venstres udmelding i denne her forbindelse,« siger Rosa Lund (Ø), fungerende politisk ordfører for Enhedslisten.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er »fuldstændig langt ude«.

Sådan lyder reaktionen fra Enhedslisten, efter Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), i en kronik i mandagens Berlingske foreslår, at der skal stilles forskellige krav til indvandrere fra eksempelvis et »muslimsk Pakistan« og et »kristent USA«.

»Selvfølgelig kan man ikke gøre forskel på mennesker, der kommer til Danmark, på den måde. Deres religion burde ikke betyde noget for deres muligheder for at komme til Danmark. Jeg kan simpelthen ikke forstå Venstres udmelding i denne her forbindelse,« siger Rosa Lund (Ø), fungerende politisk ordfører for Enhedslisten.

I kronikken skriver Inger Støjberg, der er tidligere integrationsordfører for Venstre, at »sagt ligeud, så er det primært muslimske indvandrere, der ikke hylder demokratiet og friheden. I visse miljøer modarbejdes det direkte«.

Men det er slet ikke en virkelighed, som Rosa Lund genkender.

»Jeg opfatter meldingen fra Venstre helt ude i hampen. Det virker som om, Inger Støjberg prøver at tegne nogle fjendebilleder, som ikke eksisterer,« siger hun.

I stedet for at foreslå en forskelsbehandling af indvandrere, bør Venstre arbejdet for at forbedre integrationsindsatsen, mener Enhedslisten.

»Det giver overhovedet ikke mening at stille et bestemt krav til dem, som kommer fra Pakistan, og et andet krav til dem, der kommer fra USA. Det, der kan give mening, er at kigge på, hvordan vi sikrer en ordentlig integration. Men det skal vi gøre for alle, der kommer til Danmark,« siger Rosa Lund.