EL: Børnene kan gå tabt i debatten

Regeringens støtteparti ser det som et tilbageskridt, at børneområdet er slået sammen med social- og integrationsområdet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen

Nu gik det lige så godt. Enhedslistens er godt træt af, at regeringen har valgt at flytte børneområdet over i Social- og Integrationsministeriet hos den nyudnævnte minister, Annette Vilhelmsen (SF), efter at børnene ellers var blevet slået sammen med undervisningsområdet i Christine Antorinis (S) undervisningsministerium.

Sidst børnene hørte under Socialministeriet - under den tidligere regering - var der nemlig ikke nok politisk fokus på området, mener Enhedslistens medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, Rosa Lund (Ø).

»Men det kom der, da regeringen lavede et børne- og undervisningsministerium. Derfor er det et tilbageskridt, at man lægger børnedelen ind i Social- og Integrationsministeriet,« siger Rosa Lund.

Det kræver ifølge Enhedslisten en børnevenlig minister i Social-, Børne- og Integrationsministeriet, hvis børnene ikke skal blive glemt.

»Jeg håber, at Annette Vilhelmsen vil have det almene børneområde øverst på dagsordenen. Og vi må som Christiansborg-politikere blive ved med at huske hinanden på, at børn altså har et liv, før de starter i skole, og at det, der sker, fra de er nul til seks år, faktisk er afgørende for, hvordan de klarer sig senere i livet,« siger Rosa Lund.